Stipendije Švedskog instituta

Švedski institut nudi visoko kvalificiranim kandidatima sa Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija) stipendije za diplomski, poslijediplomski doktorski kao i postdoktorski studij u Švedskoj.  

Poziv za studente doktorskog studija i istraživače postdoktorante je otvoren do 10. siječnja 2017. godine. Dostupne su 4 stipendije za istraživanje u području društvenih znanosti s posebnim naglaskom na demokraciju, ljudska prava i vladavinu prava, a više informacija se može pronaći na sljedećem linku:

https://app.rule.io/link/nl/n_4g0r/a/n_v6/d/n_13h6/di/n_rt/s/n_17p2o1/e/n_amsxp

Poziv za prijavu na jednogodišnji ili dvogodišnji diplomski studij je otvoren do 16. siječnja 2017. godine. Stipendije će se dodjeljivati za sva studijska polja, a prednost imaju studenti koji se prijavljuju za studijske programe u području ravnopravnosti spolova, održivog razvoja, demokracije, ljudskih prava ili smanjenja siromaštva. Više informacija o prijavi na natječaj se može pronaći na linku: https://app.rule.io/link/nl/n_4g0t/a/n_v6/d/n_13h6/di/n_rt/s/n_17p2o1/e/n_amsxp