Svečano otvorena izložba „Mato Kaić - Svjetlopisi pod bosanskim nebom“

Svečano je otvorena izložba „Mato Kajić- Svjetlopisi pod bosanskim nebom“ na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Franjevačkim muzejom i galerijom Gorica- Livno.

„Povezivanje ovih dviju ustanova će biti od koristi najviše društvenoj zajednici, posebno hrvatskom narodu u BIH. Velike su mogućnosti  zajedničkih projekata u budućoj suradnji“, kazao je dekan Musić.

Mato Kaić prvi je fotoamater iz Livna, a fotografije iskazuju njegov istančan osjećaj za izbor motiva, postojeći trenutak kao i izvrstan smisao za kompoziciju. U njegovu opusu prevladavaju povijesno-etnografski motivi s crtom domoljublja.

Sveučilište u Mostaru,  Filozofski fakultet SUM-a i Franjevački muzej i galerija Gorica - Livno potpisali su sporazum o suradnji kojim se želi promicati znanstveno, umjetničko i kulturno stvaralaštvo kroz različite sadržaje. Cilj suradnje je međusobno promicanje kulturne baštine, organiziranje studentske prakse, izložbi, predavanja, objavljivanje zajedničkih publikacija te razmjena informacija na znanstvenom i kulturnom području.