Učenici Srednje turističko-ugostiteljske škole Mostar posjetili Filozofski fakultet SUM-a

Učenici Srednje turističko-ugostiteljske škole Mostar posjetili su Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru gdje su im predstavljeni studijski programi koji se izvode na Fakultetu.

Prodekanica za međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta SUM-a doc. dr. sc. Jelena Jurčić učenicima je objasnila mogućnosti studiranja na Fakultetu te je predstavila 17 studijskih skupina.

Maturanti su Fakultet posjetili u pratnji profesorice Srednje turističko-ugostiteljske škole Mostar Martine Vučić koja je kazala kako je učenicima važno što su se upoznali sa studijskim programima koji se izvode na Fakultetu.

Pročelnica studija Psihologije doc. dr. sc. Ivona Čarapina Zovko je održala radionicu o odabiru zanimanja i čimbenicima koji djeluju na donošenje odluke o izboru studija. Čarapina Zovko je istaknula kako su radionice važne zbog uvida u vlastite sposobnosti, interese i vrijednosti koji djeluju na odluku o izboru zanimanja.

Učenicima završnih razreda Srednje turističko-ugostiteljske škole Mostar predstavljene su i izvannastavne aktivnosti studenata kroz rad deset studentskih udruga i klubova koje djeluju na Filozofskom fakultetu. Studentica Magdalena Lasić predstavila je Udrugu studenata psihologije „Mentalist“.