Održana interaktivna radionica na temu „Zaštita ljudskih prava u Europskoj Uniji“

Interaktivnu radionicu na temu „Zaštita ljudskih prava u Europskoj Uniji“ održala je doc. dr. sc. Ajna Jodanović s Univerziteta u Bihaću na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u organizaciji Studija politologije, a u sklopu Jean Monnet modula SUM EP WeB.

Radionicu je otvorila pročelnica Studija politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Ana-Mari Bošnjak. Pročelnica je istaknula kako je cilj u prvi plan staviti studente i čuti njihova razmišljanja kada je u pitanju europska perspektiva Bosne i Hercegovine te raspravljati o izvješću Europske komisije o stanju poštovanja ljudskih prava na razini BiH.

Doc. dr. sc. Ajna Jodanović je istaknula kako se poštovanje ljudskih prava i njihova zaštita ubrajaju u jednu od vodećih aktivnosti Europske unije.

„U završnom dijelu radionice imala sam priliku razgovarati sa studentima o njihovim razmišljanjima kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, o izvješću Europske komisije, o stanju poštovanja ljudskih prava na razini BiH. U tom smislu razmijenili smo neke ideje, iskustva, promišljanja i razmišljanja kada je u pitanju zaštita ljudskih prava te na koji način se štite u okviru unutarnjeg pravnog poretka“, kazala je doc. Jodanović.