Languages

doc. dr. sc. Marija Vasilj

Email: marija.vasilj@ff.sum.ba

Ured: 51

Konzultacije: ponedjeljak, 11 h petak, 10 h

Biografija

Ustanova zaposlenja

Filozofski fakultet

Sveučilište u Mostaru

 

Biografija

(kratki opis kretanja u struci)

Marija Vasilj - osnovnu školu i gimnaziju završila je u Čitluku. Studij hrvatskog jezika i književnosti i filozofije završila je na Fakultetu filozofsko-humanističkih znanosti u Mostaru (današnji Filozofski fakultet). Nakon toga upisala je poslijediplomski studij „Jezici i kulture u kontaktu“ (smjer: kroatistika).

Stalno je uposlena na Studiju hrvatskog jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru gdje sudjeluje u izvođenju nastave na nekoliko kolegija iz područja novije hrvatske književnosti i dječje književnosti, a vanjski je suradnik na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

Autorica je i suautorica nekoliko znanstvenih radova. Sudjelovala je u projektu „Hrvatski narodni preporod u Bosni i Hercegovini“ te na međunarodnim znanstvenim simpozijima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. U svibnju 2012. godine obranila je kvalifikacijski rad s temom Roman Grieh Zvonimira Remete, a u listopadu 2016. godine doktorsku disertaciju s temom Romani Zvonimira Remete.

Znanstvena i stručna djelatnost

-          Sudjelovanje u projektu „Hrvatski narodni preporod u Bosni i Hercegovini“

-          Sudjelovanje na znanstvenom skupu: XIII. međunarodni skup slavista u Opatiji (lipanj 2008. godine)

-          Sudjelovanje na međunarodnome znanstvenom simpoziju Fra (don) Franjo Milićević, hrvatski narodni preporoditelj (studeni, 2015.)

Popis objavljenih radova