Languages

Prezentacija programa praksi njemačkog gospodarstva za 2019. godinu

U četvrtak, 18.10. s početkom u 12:00h na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike (dvorana 104) održat će se prezentacija programa praksi njemačkog gospodasrtva. U okviru ovog programa svi studenti počevši od 3. godine preddiplomskog studija, apsolventi kao i oni koji su završili studij u 2018. i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu sudjeluju njemačke firme iz različitih područja kao što su ernegetika, ekonomija, financije, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, građevina, poljoprivreda i mnogih drugih tehničkih, prirodoslovnih i društvenih znanosti.

Program financira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačkog gospodarstva za istočnu Europu. Program osigurava smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te mjesečni džeparac.
Program stipendija njemačkog gospodarstva provodi se uz podršku Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa.
Apliciranje je moguće do 13.11.2018. Više informacija i online prijave: www.djindjic-stipendienprogramm.de/