Languages

Studenti Filozofskoga fakulteta sudjelovali na konferenciji o digitalizaciji bosanskohercegovačkoga društva

Članovi Kluba studenata informacijskih znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjelovali su na konferenciji „Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva“ koja se održala u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Predstavljeno je stanje digitalizacije i informacijsko-komunikacijske tehnologije u BiH.

Predsjednik Kluba Ante Bagarić naglasio je kako su imali priliku čuti mišljenja i ideje istaknutih stručnjaka iz područja digitalizacije, odnosno svih aspekata informacijskih znanosti. „Vjerujem kako će nam ovo iskustvo koristiti u daljnjem obrazovanju i usavršavanju“, kazao je Bagarić.

Studenti su sudjelovali na prvome danu konferencije gdje je u 15 panela predstavljena važnost digitalizacije za razvoj bosanskohercegovačkoga gospodarstva, zatim pozitivna iskustva digitalnoga poslovanja po resorima te programi potpore razvoju digitalnoga okruženja.

Organizator je konferencije Vanjskotrgovinska komora BiH u suradnji s Global GPS-om, a sudjelovali su domaći, regionalni i međunarodni stručnjaci, članovi akademske zajednice, predstavnici poslovne zajednice i asocijacija koje okupljaju mala i srednja poduzeća.