Languages

SUM, Filozofski fakultet i Goethe-Institut potpisali sporazum o suradnji

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Musić i ravnateljica jezičnoga odjela Goethe-Instituta dr. Alexandra Mittler potpisali su Sporazum o obrazovanju i daljnjem usavršavanju nastavnika njemačkoga jezika kao i promicanju njemačkoga jezika u BiH.  

Dogovorena je suradnja te provedba obrazovnoga programa DLL 6 – Curriculare Vorgaben und Unterrichtsplanung na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru u okviru diplomskoga jednopredmetnog i dvopredmetnog Studija njemačkoga jezika i književnosti na kolegijima Metodika nastave njemačkoga jezika 1 i 2 te Školska praksa 1 i 2.

Ovaj program obuhvaća dva seminara s obveznom prisustnosti na početku i na kraju programa, online nastavu od 10 tjedana i provedbu istraživačkih projekata PEP-a. Broj sudionika ograničen je na 18 studenata diplomskoga Studija njemačkoga jezika i književnosti.

Goethe-Institut omogućuje internetsku platformu za učenje s neophodnim materijalima za DLL 6, zadužen je za stručno vođenje online seminara i seminara s obveznom prisutnosti za modul DLL 6 za vrijeme u kojem Filozofski fakultet osposobljava vlastite kadrove za provedbu DLL-a. Stručno vođenje podrazumijeva odabir DLL-trenera te njihovo financiranje.

Sveučilište u Mostaru uvrštava DLL modul 6 Curriculare Vorgaben und Unterrichtsplanung u redoviti raspored u okviru nastave na kolegijima: Metodika nastave njemačkoga jezika 1 i 2 i Školska praksa 1 i 2.  U dogovoru s Goethe-Institutom dodjeljuju se ECTS bodovi.