Languages

Održan Dan talijanskoga jezika na Sveučilištu u Mostaru

U okviru obilježavanja Tjedna talijanskoga jezika u Bosni i Hercegovini na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Antonio Rostagno i prof. dr. sc. Sonia Bellavia sa Sveučilišta La Sapienza iz Rima održali su predavanja o talijanskome jeziku na teatarskoj sceni te o glazbi.

Dan talijanskoga jezika na Filozofskome fakultetu otvorio je veleposlanik Republike Italije u Bosni i Hercegovini Njegova Ekscelencija Nicola Minasi koji je istaknuo da imaju vrlo dobru suradnju sa Sveučilištem u Mostaru, ali kako će je nastojati poboljšati kroz razmjenu studenata te kroz širenje znanja talijanskoga jezika.

„Jako sam zadovoljan odazivom studenata jer njihov dolazak potvrđuje da žele učiti talijanski jezik. To je prilika mladim ljudima da rade s talijanskim turistima koji dolaze u Mostar i BiH. Iz Bosne i Hercegovine zadnjih je godina na talijanskim sveučilištima na razmjeni više od stotinu studenata“, kazao je veleposlanik Minasi.

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić naglasila je kako je Sveučilištu u Mostaru čast što su domaćini jedne ovakve kulturne manifestacije.