Languages

Studenti pomažu nastavnicima u izradi materijala za online nastavu

U ovim izazovnim vremenima studenti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru svojim vještinama i znanjem podupiru i pomažu odvijanje nastavnoga procesa u srednjim školama. Intelektualno angažirani i spremni primijeniti nove načine i metode, studenti Studija engleskoga jezika i književnosti u sklopu e-kolegija Školska praksa 3 pomogli su nastavnicima - mentorima iz srednjih škola u izradi online materijala i prezentacija za nastavu.

Iako je pandemija uzrokovana virusom Covid-19 ostavila školske klupe praznima, nastava s učenicima mostarskih srednjih škola prebačena je na online sustave.

Dugogodišnja, izvrsna suradnja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije nastavila se i u ovim, za sve sudionike odgojno-obrazovnog rada, nimalo zavidnim vremenima.

Studentice i studenti druge godine diplomskog studija engleskog jezika i književnosti, svojim angažmanom na kolegiju Školska praksa 3, pokazali su izvrsne vještine u izradi prezentacija na zadane teme nastavnih jedinica te su njihove prezentacije profesorice engleskog jezika u Gimnaziji fra Grge Martića, Gimnaziji Mostar, Srednjoj likovnoj školi Gabrijela Jurkića i Srednjoj strojarskoj školi Fausta Vrančića prezentirale svojim učenicima na različitim platformama te su na taj način upotpunile svoj rad i aktivnosti u nastavi.

Studij engleskoga jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru nastavit će pružati podršku svim osnovnoškolskim i srednjoškolskim institucijama i u budućnosti te se zahvaljuju svim srednjim školama na susretljivosti i suradnji.