Languages

Nastava za studente izvodi se u kombiniranome obliku na Filozofskome fakultetu

Na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru nastava za studente u zimskome semestru akademske 2020./2021. godine izvodi se u kombiniranome obliku tako da studenti jedan tjedan prate nastavu u klasičnome obliku u prostorijama Fakulteta, a sljedeći tjedan na daljinu.

Prodekan za nastavu Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Marko Odak u intervjuu za Radio Split kazao je kako je nastavni proces na Fakultetu reorganiziran i da su, kao i do sada, studenti u središtu pozornosti.

„Neprestano se trudimo da i u ovim izvanrednim okolnostima obrazovni proces približimo u najvećoj mogućoj mjeri normalnim uvjetima“, naglasio je Odak.

Osim nastave na daljinu i drugi su procesi prilagođeni, pa je tako tijekom travnja pripremljena platforma za online upise na Filozofski fakultet.

„Gledajući na negativne trendove koje imamo u okruženju, jako smo zadovoljni upisima studenata za ovu akademsku godinu i imamo blago povećanje u odnosu na prethodnu. Vjerujem da ovi rezultati nisu slučajnost, nego plodovi rada na sustavu kvalitete, a taj rad posebno je došao do izražaja u ovome vremenu izbijanja pandemije i očigledno to nije ostalo neprimijećeno u široj javnosti. Uvjeren sam da je to jedan od razloga za povećano zanimanje za studije našega Fakulteta“, objasnio je Odak.

Na Filozofskome fakultetu velik je broj studenata koji dolaze iz Republike Hrvatske kao i gostujućih profesora koji donose međunarodno iskustvo i znanje. Sveučilište ima međunarodnu reakreditaciju čime su diplome stečene na Sveučilištu u Mostaru istovrijedne diplomama stečenim u Europskoj uniji.

S obzirom na okolnosti i mjere usvojen je i Krizni plan na SUM-u. Sastoji se od nekoliko kategorija, a glavne su nastava i studenti.

Prodekan Odak istaknuo je izniman trud nastavnika i drugih djelatnika kako bi studenti mogli pratiti nastavu redovito na daljinu, što posebno odgovara onima koji ne borave u Mostaru.

„Pred nama je dinamično i izazovno razdoblje. Ključ je uspjeha poštivanje preporuka epidemiologa, a, ono što stalno naglašavamo, brigom za vlastito zdravlje i odgovornim ponašanjem pazimo i druge oko sebe“, poručio je Odak.