Languages

U Sveučilišnome centru Posavina dodijeljene diplome za 33 diplomanda

U Sveučilišnome centru Posavina održana je svečana dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Promovirana su 33 diplomanda, od čega je 16 prvostupnika i 17 magistara struke.

Diplome je uručio prodekan za znanost Filozofskoga fakulteta prof. dr. sc. Mate Buntić, koji je sve pozdravio uime rektora Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zorana Tomića, dekana Filozofskoga fakulteta prof. dr. sc. Ivice Musića te u svoje ime. Prodekan Buntić istaknuo je da je ovo izniman dan za Sveučilište koje slavi svoju 43. obljetnicu utemeljenja.

„Danas je dan kada su vaši mukotrpno čitanje, pisanje, promišljanje, studiranje, usponi i padovi došli na naplatu, ali je danas i dan kada ste ponosni vi sami, vaši roditelji, a onda i svi ostali koji su polagali nade u vas, podupirali vas na vašem putu, ne samo obrazovanja nego i odgoja za istinske i trajne vrijednosti“, kazao je prodekan Buntić i dodao kako su ponosni i sretni i profesori jer svoje talente nisu zakopali u zemlju da trunu u zaboravu, nego su ih njegovali i umnožavali, svatko u skladu sa svojim mogućnostima.

Prodekan je naglasio kako proces njihove izgradnje kao akademskih građana nije završio, kako ih postignuti akademski stupanj obvezuje na stalnu nadogradnju u moralnome, društvenome, političkome i znanstvenome području.

„Danas ste napravili veliki korak, ali vas u životu čeka još mnogo manjih ili većih koraka, uspona i padova. Koračajte tako da ne gazite po drugim ljudima, nego neka cilj vašega koračanja bude porast čovječnosti u vama samima i u svakome drugom čovjeku. Ljudskost treba biti cilj vašega života i djelovanja, a ne sredstvo za postizanje vlastitih ciljeva, i da s ponosom možete kazati da ste bili studenti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru“, poručio je prodekan Buntić diplomandima.