Languages

Počinju ispitni rokovi na Filozofskome fakultetu SUM-a

„Ispitni rokovi održavat će se na daljinu i u klasičnome obliku, ovisno o sadržaju kolegija i odabiru samoga nositelja kolegija“, kazao je doc. dr. sc Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru za Dnevnik RTV HB.

Naglasio je da će studentima, koji iz opravdanih razloga ne mogu doći na održavanje ispita u klasičnome obliku, biti osiguran dodatni termin. „Ovo je u skladu s dokumentom Krizni plan pripravnosti i odgovora na pojavu Covid-19 koji je usvojen na razini Sveučilišta u Mostaru početkom akademske godine“, objasnio je prodekan Odak.

Ispitni rokovi na Filozofskome fakultetu počinju danas i traju do 6. ožujka 2021. Zbog epidemioloških mjera u zimskome semestru nije bilo moguće održati klasičnu nastavu u potpunosti. Nastava se odvijala po kombiniranome modelu na daljinu i klasično. Filozofski fakultet neprekidno prati vrjednovanje studenata preko različitih zadataka i drugih studentskih obveza. Dosta je studenata ocijenjeno preko kolokvija i ispitnih predrokova.

„Za održavanje ispita na daljinu studentima i osoblju na raspolaganju su razni alati iz područja e-učenja na koje su studenti i nastavnici već navikli“, kazao je profesor Odak.

Istaknuo je, također, da je prethodna akademska godina bila važna jer je donijela nova iskustva za pripremu u novoj akademskoj godini te je izrazio nadu u normalizaciju nastavnoga procesa.

Rezultati ankete o kvaliteti nastave i odgovornosti profesora za vrijeme pandemije na Filozofskome fakultetu pokazali su se jako dobrima.

Sveučilište u Mostaru pomno prati epidemiološku situaciju te ističu da će pravovremeno obavijestiti studente o izvođenju nastave u ljetnome semestru. Situacija će ovisiti o epidemiološkim mjerama koje donesu nadležne vlasti i u skladu s tim donijet će se odluka prije početka ljetnoga semestra.