Languages

Najava promocije priručnika U redu je pomoći sebi i drugima

Promocija priručnika U redu je pomoći sebi i drugima, koji je nastao kao proizvod marljiva rada Studija psihologije u suradnji sa Savjetovalištem za studente Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, održat će se 18. ožujka 2021. godine u 13 sati u amfiteatru Antun Branko Šimić.

Priručnik se sastoji od 26 stručnih tekstova čiji su autori profesori i studenti. Potaknuti vlastitim osjećajima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, pruženi su brojni savjeti i preporuke, kako iz stručne tako i iz studentske perspektive. Tekstovi su napisani jednostavnim rječnikom, što ovaj priručnik čini jedinstvenim.

Priručnik je organiziran u tri poglavlja: Djeca, adolescenti i COVID-19, Mentalno zdravlje i COVID-19 te Modeli pružanja psihosocijalne podrške tijekom COVID-19 pandemijeSva poglavlja nude pregršt psiholoških znanja o skrbi za mentalno zdravlje.

Urednici priručnika su: dr. sc. Kristina Sesar, izv. prof., dr. sc. Arta Dodaj, doc., dr. sc. Marko Odak, doc., dr. sc. Ivona Čarapina Zovko, doc., Vida Vasilj, asist. i Toni Jandrić, asist.