Languages

Studenti informacijskih znanosti osvojili drugo mjesto na državnom natjecanju za video igru godine

Studenti informacijskih znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru osvojili su drugo mjesto na državnom natjecanju Bosne i Hercegovine Red Bull Campus Clutch, globalnog studentskog eSport natjecanja kreiranog za video igru godine, Valorant.

Sudjelovali kao tim “Brnje”, a čine ga studenti informacijskih znanosti i članovi Kluba studenata informacijskih znanosti: Vedran Šuman kao kapetan tima, Mate Topić, Marko Lovrić, Hrvoje Primorac, Roberto Mravak i Stipan Popović.

Vedran Šuman je istaknuo kako su iskustvo i osjećaj koje su doživjeli u Sarajevu neopisivi te da im je jako nam je drago što su sudjelovali.

„Želimo i dalje nastaviti igrati i trenirati. Da još bolje razvijemo timsku igru, taktiku, komunikaciju i da se prijavljujemo na turnire koji se svakodnevno održavaju preko platforme Challenger i FACEIT, a tako i na ostale turnire koji se budu održavali. I nadamo se boljim rezultatima iduće godine“, kazao je Šuman.

U finalu su se natjecali s timom “Randoms” iz Zenice koji ide na regionalno finale, a ukoliko prođu predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na globalnom natjecanju Red Bull Campus Clutch  u kojem sudjeluju studenti s više od 300 sveučilišta iz više od 50 zemalja širom svijeta u Španjolskoj.

„Kolegama iz Zenice, timu “Randoms”, svaka čast na pobjedi i želimo svu sreću na regionalnom natjecanju i nadamo se da će otići na svjetsko prvenstvo u Španjolsku predstavljati BiH“, kazali su iz tima “Brnje”.

Tim “Brnje” je čestitao je pobjedničkoj ekipi protiv koje su se borili u bh. finalu.

Valorant je taktička ‘pucačina’ u prvom licu (FPS) za PC, u kojoj timovi igraju 5 na 5. Dolazi od Riot Gamesa, tvoraca League of Legends. Ovo je jedna od najiščekivanijih igara 2020. godine. Prvog dana je oborila rekord u gledanosti, s 34 miliona sati gledanja u jednom danu. Zabilježila je 1,7 miliona istovremenih gledatelja, odmah iza svjetskog finala 2019. u igrici League of Legends.