Languages

Održan Okrugli stol pod nazivom Jesmo li snažniji nego što mislimo da jesmo?

Na Filozofskome fakultetu, u organizaciji Fakulteta i Studija psihologije, održan je Okrugli stol pod nazivom Jesmo li snažniji nego što mislimo da jesmo?

Tema okruglog stola bila je razmjena iskustava iz protekle godine dana - što nas je brinulo, s čime smo se suočavali, što smo mogli bolje, što smo naučili? Želja je bila da se studentima i nastavnicima omogući da razgovaraju o teškoćama, ali i da proteklu godinu dana vide kao razdoblje koje je predstavljalo izazov za razvoj novih vještina i učenje.

Na okruglom stolu sudjelovali su dekan prof. dr. sc. Ivica Musić, pročelnica Studija, izv. prof. dr. sc. Kristina Sesar, izv. prof. dr. sc. Arta Dodaj,  v. asist. Maja Pandža Topić, tajnica Studija, asist., Vida Vasilj, kao i studenti, predstavnici svih studijskih godina. Okrugli stol moderirala je pročelnica Sesar.

U razgovoru su nastavnici i studenti obrazložili svoja viđenja nastave na daljinu u prethodnom periodu, istaknuli su prednosti i nedostatke takvog oblika nastave te su se osvrnuli na sve što su mogli iskusiti i naučiti za vrijeme pandemije. Razgovarali su i o iskustvima pored same nastave na daljinu – kako su planirali raspored, kako su usklađivali aktivnosti s ukućanima, kao i kako su se nosili sa zdravstvenim pitanjima i poteškoćama.

Brojni izazovi u različitim prodručjima života s kojima smo se suočavali u proteklih godinu dana doprinijeli su našem osobnom rastu i razvoju, usvajanju novih znanja i vještina, te razvijanju novih, adaptivnih vještina suočavanja. Snažniji smo nego što smo mislili da jesmo – zaključak je okruglog stola.