Languages

Obilježen Nacionalnog dan svjesnosti o knjižnicama na Filozofskom fakultetu

Knjižnica Filozofskog fakulteta u Mostaru, u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom, obilježila je Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama.

„Na ovaj dan željeli smo podsjetiti građanke i građane, prvenstveno našu akademsku zajednicu na važnost sudjelovanja knjižnica u izgradnji društva znanja“, kazala je Sanja Ledić, voditeljica knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Upriličena je izložba knjiga čiji su autori profesori Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te časopisa u izdanju Fakulteta. Pripremljene su i brošure o knjižnici Filozofskog fakulteta te o platformi COBISS.

COBISS je organizacijski model povezivanja biblioteka u nacionalni bibliotečko-informacijski sistem sa uzajamnom katalogizacijom, uzajamnom bibliografsko-kataloškom bazom podataka COBIB i lokalnim bazama podataka biblioteka učesnica, bazom podataka o bibliotekama COLIB, normativnom bazom podataka CONOR.

Ledić je kazala da se nada kako će sljedeće akademske godine biti upriličene i radionice za studente, koje danas nisu mogle biti organizirane zbog epidemioloških mjera

Ovaj projekt realizira se kao nastavak aktivnosti iz projekta ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) - "Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western  Balkan countries through staff development and reforming library services" (Umrežena knjižnica - službe podrške): Modernizacija knjižnica u zemljama Zapadnog Balkana kroz razvoj osoblja i reformu knjižničnih usluga.