Languages

Predavanje na temu "Kako pružiti pomoć i podršku tugujućem djetetu?"

Predavanje na temu "Kako pružiti pomoć i podršku tugujućem djetetu?" održat će se u četvrtak 12. svibnja u 14.00 sati u amfiteatru Antun Branko Šimić na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Kada dijete doživi gubitak, osobe u njegovoj okolini, zbog različitih stereotipnih uvjerenja, neznanja, ali i vlastite boli uslijed gubitka, često ne znaju kako mu pristupiti te pružiti pomoć i podršku. Predavanje će ponuditi teorijski i istraživački pregled područja, kao i konkretne i praktične smjernice za pružanje pomoći tugujućoj djeci, a namijenjeno je studentima pomagačkih zanimanja, kao i svima zainteresiranima za temu.

Predavanje će održati Vida Vasilj, magistra psihologije zaposlena kao asistentica na Studiju psihologije; pod mentorstvom dr. sc. Anite Lauri Korajlije, izv. prof. Vida Vasilj je studentica Poslijediplomskog doktorskog studija Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje je i završila preddiplomski i diplomski studij psihologije. Dobitnica je Nagrade za izvrsnost u studiranju. Trenutno je pri kraju 2. stupnja edukacije iz kognitivno-bihevioralne terapije te radi kao savjetovateljica u Studentskom savjetovalištu.

Profesionalni i istraživački interesi su joj u područjima razvojne psihologije i razvojne psihopatologije, u kojima objavljuje znanstvene radove.