Languages

Prodekan prof. dr. sc. Marko Odak: Filozofski fakultet SUM-a predvodnik je izgradnje društva znanja

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru nudi 10 jednopredmetnih i 11 dvopredmetnih studija. Neki se studiraju isključivo jednopredmetno, neki dvopredmetno, dok se određeni mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno. Kada se uzmu u obzir sve kombinacije, na preddiplomskoj razini moguće je upisati više od 60 različitih studijskih skupina.

„U nastavnom procesu sudjeluje više od 250 nastavnika. Na razini akademske godine izvodi se oko 40 000 sati nastave i zbog toga nas često nazivaju sveučilište u malom. Gledajući ove brojke predvodnik smo izgradnje društva znanja“, kazao je prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Marko Odak gostujuću na Sveučilišnoj televiziji povodom Svjetskog dana slobode medija.

Prodekan Odak je kazao kako se kontinuirano radi na promidžbi Fakulteta te da se na razini godine održava više od 100 različitih događanja.

„Imamo veliki broj studentskih udruga i na razne načine potičemo izvannastavne aktivnosti koje jačaju kreativnost i otvaraju vidike studentima. Organiziraju puno edukativnih, kulturnih i drugih događanja“, kazao je prodekan Odak za SUM TV.

Filozofski fakultet obrazuje studente u tri nastavna ciklusa na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini iz različitih područja društvenih i humanističkih znanosti.

Vrijeme zaprimanja prijava bit će od 20. lipnja do 7. srpnja 2022. godine. Na platformi http://upisi.ff.sum.ba zainteresirani mogu pronaći relevantne informacije o studijima, prijavama i upisu. Više o svemu u videoprilogu.