Languages

Međunarodni znanstveni simpozij Digitalna transformacija obrazovanja

U okviru obilježavanja desete obljetnice studija Informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu bit će održan Međunarodni znanstveni simpozij Digitalna transformacija obrazovanja u ponedjeljak 6. lipnja u 12.00 sati.

Program simpozija sastoji se pozvanih predavanja, panel rasprave i studentskih izlaganja. Teme su posvećene transformaciji obrazovanja uzrokovanom pojavom pandemije virusa Covid-19.

Posljedice pandemije na obrazovanje djelovale su i pozitivno, ubrzale prilagodbu akcija koje iskorištavaju informacijsku tehnologiju i otvorene obrazovne resurse kako bi se otvorio pristup digitalnom učenju, virtualnoj razmjeni i inovacijama u obrazovanju.

Za ostvarenje vizije transformacije obrazovanja potrebne su promjene u mnogim elementima koji čine javni obrazovni sustav. Promjene uključuju standarde i kurikulum, nastavne resurse, osoblje, financiranje i upravljanje.

Kreirane su nove vizije, definirani trendovi i pravci razvoja. Veći je naglasak na podršci, kvalitetnom korištenju ICT-a, stručnom i pedagoškom obrazovanju i osposobljavanju.