Languages

Studenti i nastavnici psihologije sudjelovali na međunarodnom znanstveno-stručnom skupu „Dani psihologije“

Studenti i nastavnici sa Studija psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjelovali su na međunarodnom znanstveno-stručnom skupu „Dani psihologije“ u Zadru koji se održavao u razdoblju od 26. do 28. svibnja 2022. godine.

Sudjelovanje na ovom skupu omogućuje razmjenu stručnih iskustava, znanstvenih spoznaja te u konačnici promociju psihologije kao struke. Predavanja istaknutih stručnjaka iz područja psihologije, tematski simpoziji i okrugli stolovi omogućili su studentima usvajanje novih znanja, što je vrlo važan dio njihovog znanstvenog usavršavanja. Putovanje za studente je organizirala Udruga studenata psihologije Mentalist, a na putovanju je bio 51 student.

Od nastavnika, na Danima su sudjelovale izv. prof. Kristina Sesar, izv. prof. Arta Dodaj i Vida Vasilj, asist.

Profesorice Sesar i Dodaj predstavile su istraživanje u sklopu projekta SextYouth na temu SEXTING COERCION WITHIN ROMANTIC RELATIONSHIPS: A TEST OF AKERS’ SOCIAL LEARNING THEORY.

Profesorice su, zajedno s profesoricom Natašom Šimić, predstavile i svoju novu knjigu ZLOSTAVLJANJE I ZANEMARIVANJE U DJETINJSTVU. Izdavač knjige je Sveučilište u Zadru.

Asistentica Vasilj je predstavila istraživanje u sklopu svoga doktorskog rada, na temu PSIHIČKO ZDRAVLJE ODRASLIH U NASTAJANJU S ISKUSTVOM RANE SMRTI RODITELJA.

Više o istraživanjima i publikacijama možete pročitati na poveznici.