Languages

Kroz okrugli stol predstavljene sličnosti i razlike novinara i PR stručnjaka

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u organizaciji Udruge studenata novinarstva – PRESS i Udruge studenata odnosa s javnošću – PRUMO održan je okrugli stol „Sličnosti i razlike novinarstva i PR-a". Tema okruglog stola bila je usporedba rada novinara i PR stručnjaka.

Studiji novinarstva i odnosa s javnošću su na samom početku predstavili Borna Baletić, student treće godine studija novinarstva i Lucija Matić, studentica treće godine odnosa s javnošću.

O karakteristikama – dodirnim točkama i razlikama novinarstva i odnosa s javnošću govorili su studentica treće godine novinarstva Mia Bagarić i student prve godine diplomskog studija odnosa s javnošću Nediljko Bulj. O medijskom izvještavanju s novinarske i PR strane na primjeru suđenja Amber Heard i Johnnyja Deppa govorili su studentica druge godine preddiplomskog studija novinarstva Maria Ema Mijan i student prve godine diplomskog studija odnosa s javnošću Marcel Čolić. Okrugli stol su zaključile studentica dvopredmetnog studija novinarstva i njemačkog jezika i književnosti Tereza Šušnjara te studentica treće godine odnosa s javnošću Gordana Banović.

Ovaj okrugli stol je budućim studentima detaljnije objasnio ulogu novinara i PR stručnjaka, kao i značaj studija novinarstva i studija odnosa s javnošću. Također je poslužio kao prikaz uspješne suradnje novinara i PR stručnjaka koja je iznimno važna za oba zanimanja.

Okrugli stol može se pogledati na SUM TV