Languages

Najava predstave Contract Killer u izvedbi studentske dramske skupine Excalibur

Excalibur, dramska sekcija sa Studija engleskoga jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, u petak, 17. lipnja 2022., s početkom u 20 sati, premijerno izvodi svoju četvrtu predstavu Contract Killer.

Excalibur su osnovali studenti Engleskoga jezika i književnosti u svrhu pomaganja mlađim kolegama, poglavito brucošima pri dolasku na Studij, odnosno Fakultet. Dramska skupina Studija engleskoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu postoji od 2016. godine, a formirana je u čast 400. obljetnice smrti najpoznatijeg i najizvođenijeg svjetskog dramatičara – Shakespearea. Te godine dramska skupina je izvela najpoznatije scene iz njegovih djela, a godinu kasnije su napisali vlastiti dramski tekst i izveli predstavu Twisted Tales (Uvrnute priče). Mentorica i voditeljica dramske skupine je dr. sc. Anđelka Raguž, doc., sa Studija engleskoga jezika i književnosti.

Predstavu Contract Killer su u potpunosti osmislili studenti u suradnji s docenticom Raguž. Dramski tekst integrira velike likove književnosti s modernim fakultetskim problemima. Predstava će se održati u amfiteatru Sokrat pokraj Filozofskoga fakulteta, u petak, 17. lipnja 2022., u 20 sati. Ulaz je slobodan za sve studente i ljubitelje dramske književnosti.