Languages

Prijave za upis na preddiplomske studije Filozofskoga fakulteta SUM-a počinju 20. lipnja

Prijave za razredbeni postupak za upis na sveučilišne preddiplomske studije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru primat će se od 20. lipnja do 7. srpnja 2022. godine.

Budućim studentima nudi se 10 jednopredmetnih i 11 dvopredmetnih studija. Neki se studiraju isključivo jednopredmetno, neki dvopredmetno, dok se određeni mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno. Kada se uzmu u obzir sve kombinacije, na preddiplomskoj razini moguće je upisati više od 60 različitih studijskih skupina.

Detalji o načinu prijave, potrebnoj dokumentaciji, upisnim kvotama, točnim terminima održavanja razredbenih ispita, upisima i cijenama studija mogu se naći na platformi https://upisi.ff.sum.ba/. Rubrika „Pitaj Sokrata“ nalazi se na istoj platformi, a pomaže maturantima da postave pitanje ako imaju nedoumica, a Sokrat će u vrlo kratkom roku odgovoriti na svaki upit.

Razredbeni ispiti održat će se  11. i 12. srpnja 2022. za sve studijske programe u statusu redovito i redovito uz plaćanje. Za status izvanredno upis će se vršiti na temelju uspjeha iz srednje škole.

U nastavnom procesu Filozofskoga fakulteta SUM-a sudjeluje više od 250 nastavnika. Na razini akademske godine izvodi se oko 40 000 sati nastave. „Zbog toga nas često nazivaju sveučilište u malom. Gledajući ove brojke predvodnik smo izgradnje društva znanja“, kazali su iz Uprave Fakulteta.

Na Fakultetu se na razini godine održava više od 100 različitih događanja te djeluje i veliki broj studentskih udruga. Na razne načine  Fakultet potiče izvannastavne aktivnosti koje jačaju kreativnost i otvaraju vidike studentima. Organizira se puno edukativnih, kulturnih i drugih događanja.

Aktivnosti koje se na studijima provode u virtualnom okruženju možete pogledati u nastavku.

Filozofski fakultet Facebook, Instagram, LinkedIN

Logopedija – FacebookInstagram

Psihologija – Instagram

Informacijske znanosti – FacebookInstagramAlumni klub Informacijskih znanosti – LinkedIN, Instagram 

Politologija –Facebook

Novinarstvo – FacebookInstagram

Odnosi s javnošću – FacebookInstagram

Filozofija – Facebook

Povijest – Facebook, Instagram

Arheologija – Facebook,

Njemački jezik i književnost – Instagram

Engleski jezik i književnost – Instagram

Socijalni rad – FacebookInstagram

Hrvatski jezik i književnost – Facebook

Talijanski jezik i književnost – Facebook

Povijest umjetnosti – Instagram, Facebook

Latinski jezik i rimska književnost  – Facebook

Studentski zbor Filozofskog fakulteta Facebook, Instagram