Languages

Predavanje Seksting među mladima: Imamo li razloga za zabrinutost?

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bit će održano predavanje Seksting među mladima: Imamo li razloga za zabrinutost? u ponedjeljak, 5. prosinca u 12.00 sati.

Odrastanje u digitalnom dobu sa sobom donosi i gotovo svakodnevne interakcije mladih s elektroničkim uređajima, odnosno modernom tehnologijom. U jedan oblik elektroničkog nasilja ubraja se i nedobrovoljna razmjena seksualno eksplicitnih sadržaja. Seksting se smatra razmjenom seksualno eksplicitnih tekstualnih i glasovnih poruka, fotografija ili videa putem elektroničkih uređaja s drugom osobom, i to u ljubavne ili seksualne svrhe. Ovo predavanje će obuhvatiti teorijski pregled područja te znanstveni prikaz dosadašnjih rezultata iz projekta SextYouth. Osim toga, u predavanje će biti integrirane i konkretne praktične smjernice za preventivni pristup rizičnim oblicima i negativnim posljedicama sekstinga među mladima. Predavanje je namijenjeno studentima pomagačkih zanimanja te svim drugima koji su zainteresirani.

Predavanje je dio projekta “Seksting među adolescentima i mladima: kroskulturalno istraživanje (SextYouth)” , financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost (br. 3553) koje će održati Krešimir Prijatelj, doktorand na projektu HRZZ (Odjel za psihologiju, Sveučilište u Zadru).