Languages

Program stipendija njemačke privrede za 2015. godinu

Cilj programa stipendija njemačke privrede je upoznati studente i apsolvente s organizacijom, poslovnim procesima i funkcioniranjem velikih i uspješnih tvrtki, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH. U okviru ovog programa studenti viših godina, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku  odraditi praksu u prestižnim njemačkim tvrtkama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu sudjeluju njemačke tvrtke iz različitih područja kao što su ekonomija, financije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

Program financira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Europu. Program osigurava smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te mjesečnu stipendiju.

Program stipendija njemačke privrede provodi se po deveti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera programa.

Prijave traju od 1. do 31. Listopada 2014. godine. Više informacija i online prijave: http://www.stipendienprogramm.org
 

Prilog 1

Prilog 2