Languages

Predstavljena knjiga Silva rerum pročelnika Studija povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Damira Zorića

Silva rerum – naslov je knjige pročelnika Studija povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Damira Zorića, izvanrednog profesora koja je predstavljena u Sveučilišnoj galeriji. Kako je istaknuto riječ je o bilješkama o ishodištima pučkih tradicija.

Predstavljači su bili fra Ante Marić, Milan Bešlić, Ivica Pandžić i voditelj Sveučilišne galerije Marin Ivanović. Autor knjige je rekao da je riječ o „svaštari“ koja govori o našem identitetu. „Silva rerum je zapravo ono što danas nazivamo notebook“, rekao je dr. sc. Zorić.

Knjiga je posvećena pučkim tradicijskim temama.  

Predstavljanje je organizirano u sklopu 10. Sveučilišnog likovnog simpozija koji se održava od 23. do 27. svibnja u Sveučilišnoj galeriji. Simpozij je ove godine okupio više od četrdeset akademskih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore koji cijeli tjedan stvaraju nova umjetnička djela.

Od ostalih zbivanja na Sveučilišnom likovnom simpoziju danas će u 13.00 sati u Sveučilišnoj galeriji premijerno biti prikazan dokumentarni film „Vatroslav Kuliš:Vatra“ u produkciji Sveučilišne televizije.

U petak u 18.00 sati bit će upriličeno predstavljanje knjige Josipa Zankija, a u 19.00 sati dvije knjige Josipa Škerlja. Dok je za subotu u 13.00 sati također u Sveučilišnoj galeriji predviđeno otvaranje izložbe djela nastalih na Sveučilišnom likovnom simpoziju.

Sveučilišna galerija nalazi se u Kampusu II – Rodoč.