Languages

Održana edukativna radionica u organizaciji Savjetovališta za studente SUM-a

Kako možemo biti slobodni živjeti načinom na koji želimo, a i dalje se dobro slagati s ljudima koji su nam u životu značajni? Odgovor na ovo i brojna druga pitanja dobili su sudionici edukativne radionice koju je proveo student Psihologije i volonter Savjetovališta za studente SUM-a Marko Vidović.

S obzirom na primjenjivost teorije izbora u različitim aspektima života, studenti su imali priliku upoznati se s osnovnim konceptima teorije izbora i njene primjene u području međuljudskih odnosa, partnerskih odnosa, obrazovanja te u području psihoterapije i savjetovanja.

"Poučimo li  mlade osobe teoriji izbora, spoznat će da kontrolirati mogu jedino sami sebe i svoj život. Također će spoznati da se za zadovoljavajuće odnose u sadašnjosti ne treba vraćati u prošlost niti ju ispravljati, nego naučiti odabirati ponašanja koja zadovoljavaju oba partnera u bilo kojem odnosu", naglasio je voditelj radionice student Marko Vidović.

Radionica je jedna od brojnih aktivnosti Savjetovališta za studente kojima je cilj osnaživanje mentalnog zdravlja studenata, a provedena je pod mentorstvom prof. dr. sc. Kristine Sesar, voditeljice Savjetovališta za studente Sveučilišta u Mostaru.