Languages

Najava predavanja za studente diplomskog studija nastavničkih smjerova na Filozofskog fakulteta

Alumni klub Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u suradnji sa Zavodom za školstvo Mostar organizira predavanje pod nazivom „Što nakon diplome Filozofskog fakulteta? Pripravnički staž i polaganje stručnog ispita za nastavnike“. Predavanje je namijenjeno studentima diplomskog studija nastavničkih smjerova, a održat će se na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u četvrtak, 15. lipnja 2023. s početkom u 10:30 sati.

Cilj ovog predavanja je pružiti podršku i važne informacije studentima koji su na samom završetku svog akademskog puta.

Marija Ćavar, alumna Filozofskog fakulteta i savjetnica za engleski jezik u Zavodu za školstvo Mostar, i Biljana Knezović, šefica odjela za pravne poslove Zavoda za školstvo, će kao gosti predavači podijeliti svoja znanja i iskustva te studentima dati korisne smjernice vezane za završetak studija i pripremu za stručni ispit.

Na predavanju će biti riječi o perspektivama nastavničke profesije, važnosti pripravničkog staža i polaganja stručnog ispita, kao i o koracima koje studenti trebaju poduzeti nakon završetka studija kako bi ostvarili svoje profesionalne ciljeve. Ovaj događaj predstavlja izuzetnu priliku za razmjenu informacija, dobivanje uvida u budućnost profesije nastavnika te povezivanje sa stručnjacima koji imaju bogato iskustvo u području obrazovanja.