Languages

Svečano počela nova akademska godina na Filozofskom fakultetu

Svečano je počela nova akademska 2023./2024. godina online pozdravnim govorom rektora Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zorana Tomića, a nakon toga se na Filozofskom fakultetu SUM-a studentima obratio dekan Fakulteta prof. dr. sc. Dražen Barbarić. 

Rektor Tomić je kazao kako studenti mogu iskoristiti i programe razmjene i mobilnosti te provesti semestar na prestižnim europskim sveučilištima.  "Vama je poznato da je Sveučilište u Mostaru akreditirano od europskih agencija što nam daje posebnu vrijednost u Europi. Europski standardi visokog obrazovanja naš su strateški cilj. Sve navedeno upućuje, drage studentice i studenti, da studirate i na svjetski priznatom sveučilištu, ali i europskom sveučilištu čiji rezultati su prepoznati i prihvaćeni“, rekao je rektor prof. Tomić, a cijeli govor se može poslušati na poveznici

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Dražen Barbarić pozdravio je studente na Fakultetu i kazao kako je visokoškolsko obrazovanje zahtjevno te da iziskuje mnogo vremena, truda i energije.

„Profesori, asistenti i administrativno osoblje vam na putu stoje kao ravnopravan partner i prijeko potrebna pomoć. Da budemo poptuno iskreni, vaš fakultetski put neće uvijek biti niti lagan niti jednostavan, a u teškim trenutcima ponekad ćete krivnju za takvu tegobnost svaljivati upravo na nas. Nekada ćete biti u pravu, ali počesto nećete. Zato vas molim i to ponesite sa sobom te uvijek imajte na umu, vaš uspjeh je neiscrpan izvor našega zadovoljstva i iskrene radosti“, kazao je dekan prof. Barbarić.

Nakon obraćanja dekana prof. dr. sc. Dražena Barbarića studenti su imali susrete s pročelnicima i tajnicima studija.

Nastava za studente svih godina studija, prema rasporedu objavljenom na mrežnoj stranici Fakulteta počinje u utorak, 3. listopada 2023. godine.