Languages

Studenti Psihologije s djecom obilježili Svjetski dan mentalnog zdravlja

Članovi Udruge studenata psihologije Filozofskog fakulteta SUM-a Mentalist obilježili su Svjetski dan mentalnog zdravlja kroz radionicu s djecom u Udruzi produženi boravak "Slagalica Mostar" pod nazivom "Kako likovna umjetnost može pomoći u održavanju mentalnog zdravlja".

Studentica Psihologije i članica Udruge Mentalist Magdalena Lasić je kazala kako je obilježavanje ovoga dana tradicija na Fakultetu i u Udruzi Mentalist.

„Ovaj dan nam služi kao podsjetnik da su mentalno i fizičko zdravlje nerazdvojivi dijelovi koji ne smiju biti zanemareni u životu svakog pojedinca. Kako bismo podsjetili jedni druge na to koliko je važno mentalno zdravlje i na koje ga načine možemo njegovati u prostorijama našega Fakulteta postavili smo plakate s korisnim savjetima i informacijama. Sjetimo se njegovati i um i tijelo!", poručila je Lasić.

Kroz radionicu studenti su razgovarali s djecom prvih razreda osnovnih škola o mentalnom zdravlju te su kroz zajedničko crtanje i bojanje djeci demonstrirali kako mogu izraziti svoje misli i emocije kroz likovnu umjetnost.