Languages

Održana radionica “Podjela na dobro i loše kao granica u razumijevanju”

Radionicu, u organizaciji Savjetovališta za studente, pod nazivom “Podjela na dobro i loše kao granica u razumijevanju” održao je Marko Vidović, student diplomskog studija Psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Vidović je kazao kako je cilj radionice bio skinuti neke okove osuda kod studenata i ljudi koji žele povećati razumijevanje različitih situacija, konteksta, polariteta i određenih stvari.

„Odnosno povećanje cjelovite slike pri različitim ponašanjima, idejama i normama koje smo postavili, normama koje nisu prirodno tu nego koje smo mi odlučili da su dobre za nas. U različitim kontekstima različite stvari mogu postati loše ili dobre ovisno o onome kako nama pripada“, kazao je Vidović.

Studenti su kroz radionicu definirali pojmove kao što su moral, apsolutizam, univerzalnost, normalnost, dobro, loše… „Definirali su ih kako bi se prikazao nesklad u tim pojmovima te su svi imali sličnu ideju, ali ne i točnu definiciju. Prepoznali su mogućnost mijenjanja pojmova“, objasnio je Vidović.