Languages

Studenti politologije na panel-raspravi sa zamjenikom glavnog tajnika NATO-a Mirceom Geoanom

Drugoga dana službenog posjeta NATO-ova visokog izaslanstva Bosni i Hercegovini, u petak u prijepodnevnim satima studenti Politologije boravili su u Sarajevu i sudjelovali na panel-raspravi s Mirceom Geoanom, zamjenikom glavnog tajnika NATO-a i veleposlanicima-predstavnicima zemalja članica u Sjevernoatlantskom vijeću (NAC).

U razgovoru sa studentima sa svih bh. javnih sveučilišta zamjenik glavnog tajnika NATO-a poručio je kako je Bosna i Hercegovina dugotrajni i bliski partner Sjevernoatlantskog saveza.

Naglasio je kako NATO ostaje predan reformskim procesima i jačanju sigurnosnih i obrambenih kapaciteta Bosne i Hercegovine.

"Vjerujte u sebe, vjerujte u svoje mogućnosti i članstvo u NATO-u, a osobito vjerujte u našu sjevernoatlantsku obitelj. Naša organizacija nudi sigurnost, bolji život i bolju perspektivu građanima. Živimo zajedničku budućnost", poručio je Mircea Geoana studentima.

Dolazak Sjevernoatlantskog vijeća predvođenog zamjenikom glavnog tajnika NATO-a Mirceaom Geoanaom u Sarajevo prvi je službeni posjet Bosni i Hercegovini nakon 2010. godine.

Zamjenik glavnog tajnika NATO-a u Bosnu i Hercegovinu je stigao s predstavnicima 31. zemlje članice NATO-a plus Švedska čije se članstvo u Sjevernoatlantskom savezu očekuje uskoro.