Languages

Zaklada SUM: Humanitarna aukcija slika za obrazovanje i budućnost studenata u potrebi

Fond za socijalno ugrožene studente „Zaklada SUM“  poziva na sudjelovanje u humanitarnoj aukciji slika u svrhu prikupljanja sredstava za stipendiranje studenata slabijega imovinskog stanja, studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi i studenata s invaliditetom koji studiraju na Sveučilištu u Mostaru.

Aukcija će se održati online od 3. travnja do 1. svibnja 2024. godine, a ponuđene slike na aukciji predstavljaju ne samo umjetnička djela akademskih slikara nego i priliku za ostvarivanje pozitivnoga društvenog utjecaja. Početna cijena svake slike iznosi 500,00 KM, a licitirati se može putem telefonskoga broja +387 36 370 490 ili slanjem ponude na e-adresu zaklada@sum.ba

Katalog ponuđenih umjetnina možete pogledati OVDJE.

Na početku akademske 2023./2024. godine Zaklada SUM dodijelila je 29 stipendija u iznosu od 54.100,00 KM, čime je omogućeno studentima ostvarivanje njihovih obrazovnih ciljeva. Cilj ovogodišnje online humanitarne aukcije slika jest osiguravanje potrebnih sredstava za akademsku 2024./2025. godinu kako bi se nastavila pružati financijska pomoć studentima u potrebi.

Humanitarna aukcija slika uvertira je u Humanitarni događaj koji će se održati 10. svibnja 2024. godine u kampusu Sveučilišta u Mostaru od 12:00 sati kada će i kupljenje umjetnine biti svečano uručene kupcima.

Fond za socijalno ugrožene studente Sveučilišta u Mostaru predstavlja vitalnu inicijativu kojoj je cilj pružiti jednak pristup visokomu obrazovanju osobama koje se nalaze u stanju potrebe te se suočavaju s financijskim poteškoćama. Osim pružanja financijske podrške Fond za socijalno ugrožene studente promiče svijest o problemu socijalne ugroženosti među studentima te potiče zajednicu na solidarnost i podršku. /sum.ba/