Languages

Predstavljen deveti i deseti znanstveno-stručni časopis Sui generis

Na Televiziji Sveučilišta u Mostaru (SUM TV) predstavljen je deveti i deseti broj časopis Sui generis koji izdaje Direkcija za europske integracije.

Izvršna urednica časopisa Suzana Mijatović je kazala kako joj je zadovoljstvo što časopis predstavljaju na SUM-u te je pozvala studente da dostave svoje radove za 11 broj časopisa. „To mogu biti znanstveno-stručni ili stručni radovi i na taj način želimo proširiti našu suradnju i sa studentima.“

Na promociji časopisa se govorilo iz nekoliko različitih aspekata o samom časopisu, ali i važnosti i ulozi akademske zajednice u procesu europskih integracija.

"Sva tijela u javnoj upravi morat će se baviti procesom Europskih integracija, jer nema društvene pore u koju proces Europskih integracija neće ući i koji nećemo morati mijenjati u ovom procesu", rekla je doc. dr. sc. Sanja Bazina-Crnokić, članica uredništva časopisa.

Znanstveno-stručni časopis predstavlja svojevrsni forum za diskusiju o pitanjima od značaja za BiH na putu ka EU, koji ujedno otvara prostor za kritičku raspravu utemeljenu na najvišim akademskim standardima, s ciljem identificiranja najprikladnijih rješenja, kao i najučinkovitijih načina prilagodbe europskim politikama s ciljem približavanja zemlje Europskoj uniji.