Languages

Doc. Andrea Miljko: Studij informacijskih znanosti odražava trenutnu potrebu tržišta rada i tehnološke inovacije

„Informacijske znanosti karakterizira interdisciplinarnost i često se preklapaju s drugim područjima znanosti“, rekla je za Radio Herceg-Bosne pročelnica studija Informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Andrea Miljko. Dodala je kako interdisciplinarnost omogućuje studentima da stječu širok spektar znanja i vještina koje kasnije mogu primijeniti u svojim profesionalnim karijerama.

Istaknula je kako su u prošloj akademskoj godini svi studiji na Filozofskom fakultetu pa tako i studiji Informacijskih znanosti proveli temeljitu reviziju nastavnih planova i programa. „Revizija je bila usmjerena na usklađivanje sadržaja studija s najnovijim trendovima i standardima u području informacijskih znanosti te smo osigurali da program studija odražava trenutnu potrebu tržišta rada, trenutne tehnološke inovacije i neke nove akademske standarde s posebnim naglaskom na međunarodnu konkurentnost.“

Naglasila je kako na studiju djeluje i Klub studenata informacijskih znanosti s ciljem promicanja struke i područja informacijskih znanosti. „Misija kluba je umrežavanje studenata informacijskih znanosti, suradnja sa studentskim i drugim udrugama te unapređenje kulturnih, zabavnih, istraživačkih i drugih djelatnosti.“ Dodala je kako studenti aktivno sudjeluju i na studenskoj konferenciji InfoDaska koja okuplja studente informacijskih znanosti iz Zagreba, Osijeka, Zadra, Sarajeva i Mostara.

Doc. Miljko je objasnila kako se studij može studirati jednopredmetno ili dvopredmetno te da se kao dvopredmetni može kombinirati s bilo kojim drugim dvopredmetnim studijem na Fakultetu.

Cijeli razgovor može se poslušati na poveznici.

Više informacija o studiju može se pronaći na stranici https://upisi.ff.sum.ba/.