Languages

Održana promocija knjige Razvoj karijere: teorijske perspektive

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je promocija knjige Razvoj karijere: teorijske perspektive. Autori knjige su prof. dr. sc. Dženana Husremović s Filozofskoga fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, doc. dr. sc. Ivona Čarapina Zovko s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i prof. dr. sc. Elvis Vardo s Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Prof. Dženana Husremović je kazala da karijera predstavlja jedan dio identiteta i jedna je od najvažnijih zadataka u životu. „Mi vjerujemo da karijera nije linearna putanja nego lijepo bogato drvo gdje možemo birati gdje želimo biti te da je najvažnije da smo zadovoljni i da s uspjehom radimo ono sto volimo.“

Doc. Ivona Čarapina Zovko je kazala kako im je cilj bio potaknuti svijest da je karijera jedan cjeloživotni proces. „Knjiga govori o karijeri i potiče one koji se nisu pronašli da učine taj korak za svoju budućnost.“

Autorice doc. Čarapina Zovko i prof. Husremović su kazale da je karijera izrazito važna u daljnjem napretku, životima mladih te onih koji i dalje žele svoju karijeru dovesti do samog vrhunca. Kazale su kako su ih na pisanje knjige potaknuli upravo studenti i ljudi koji se traže u onome što oni jesu.

Izdavač knjige je COI Step by Step, Sarajevo, a o njoj su pored autorica govorile recenzentica prof. dr. sc. Ivana Zečević s Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i prof. dr. sc. Kristina Sesar s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.