Languages

Paviljon Bosne i Hercegovine na Venecijanskome bijenalu: Više od 15 tisuća posjetitelja u prvih 50 dana

Paviljon Bosne i Hercegovine na ovogodišnjemu Venecijanskom bijenalu bilježi izuzetno velik interes, s više od 15 tisuća posjetitelja u prvih 50 dana od otvaranja. Ovaj impresivni broj posjeta već sada ukazuje na to da će Bosna i Hercegovina oboriti svoj dosadašnji rekord od 60 tisuća posjetitelja, postavljen tijekom cijeloga trajanja Bijenala, koje obuhvaća razdoblje od sedam mjeseci. Akademski kipar Stjepan Skoko projektom Mjera mora predstavlja Bosnu i Hercegovinu, pridonoseći bogatu i raznoliku kulturnom izražaju zemlje na ovoj prestižnoj manifestaciji.

S obzirom na trenutačni trend, gdje je pređena četvrtina toga broja u manje od dva mjeseca, očekuje se da će Paviljon Bosne i Hercegovine privući još veći broj ljubitelja umjetnosti i kulturnih entuzijasta iz cijeloga svijeta. Ovaj uspjeh svjedoči o kvaliteti i privlačnosti izložbenoga programa Bosne i Hercegovine kao i o rastućemu interesu za kulturnu scenu ove zemlje.

Projekt Mjera mora privukao je veliku pažnju posjetitelja i kritičara, dodatno ističući kreativni potencijal i inovativnost domaćih umjetnika. Organizatori Paviljona izrazili su zadovoljstvo i ponos zbog postignuta uspjeha, ističući važnost međunarodnih manifestacija poput Venecijanskoga bijenala za promociju bosanskohercegovačke kulture i umjetnosti na globalnoj razini. Ovaj rezultat također je značajan pokazatelj o povećanoj vidljivosti i prepoznavanju kulturnih vrijednosti Bosne i Hercegovine te pruža dodatnu motivaciju za buduće projekte i nastupe na međunarodnoj sceni. /sum.ba/