Languages

Otvorene prijave za sudjelovanje na simpoziju Stećci u 21. stoljeću u organizaciji studija Povijesti umjetnosti

Studij povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru organizira treći po redu međunarodni znanstveno-stručni simpozij „Stećci u 21. stoljeću: nove spoznaje i mogućnosti interpretacije“ koji će se održati 24. listopada 2024. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Cilj simpozija je prikazati aktualna promišljanja i nove spoznaje o stećcima od same njihove pojave pa sve do suvremenih prikaza, bilo kroz povijesne, etnološke ili druge srodne znanosti. Prijaviti se mogu zainteresirani stručnjaci i znanstvenici koji se bave navedenom temom iz perspektive etnologije i etnografije, povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije, književnosti, filozofije, teologije, umjetnosti i drugih područja srodnima temi Simpozija.

Službeni jezik simpozija je hrvatski. Predviđeno trajanje izlaganja iznosi 15 minuta. Organizator će osigurati smještaj i zajednički ručak za sve sudionike simpozija.

Prijedloge izlaganja s imenom, prezimenom i afilijacijom izlagača (do 800 znakova s razmacima) molimo slati do 15. 9. 2024. na e-mail adresu: toni.barac@ff.sum.ba. O prihvaćanju izlaganja, sudionici će biti obaviješteni do 30. 9. 2024. godine.

Po završetku simpozija, sudionici su obvezni predati radove za objavu u zborniku. Upute za oblikovanje rada sudionicima će biti poslane naknadno.