Languages

Otvorenu su prijave za sudjelovanje na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji ARS SACRA

Otvorenu su prijave za sudjelovanje na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji ARS SACRA koju organizira Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Cilj konferencije je prikazati aktualna istraživanja o sakralnoj umjetnosti, kroz sva razdoblja od pojave kršćanstva do suvremenosti, unutar različitih znanstvenih disciplina, umjetničkih stilova i tehnika, protagonista i medija kroz koje tema sakralne umjetnosti vrlo dinamično pulsira.

Prijaviti se mogu zainteresirani stručnjaci koji se bave kršćanskom umjetnošću, likovnom umjetnošću, arhitekturom, književnošću, teologijom, glazbom, poviješću i drugim područjima srodnima temi konferencije.

Službeni jezik konferencije je hrvatski. Predviđeno trajanje izlaganja iznosi 15 minuta. Skup će se održati 21. studenog 2024. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Prijedloge izlaganja s imenom, prezimenom i afilijacijom izlagača (do 800 znakova s razmacima) potrebno je poslati do 15. rujna 2024. na e-mail adresu: ars.sacra@sum.ba. O prihvaćanju izlaganja sudionici će biti obaviješteni do 15. listopada 2024. godine.

Po završetku konferencije, sudionici su obvezni predati svoje radove za objavu u zborniku. Upute za oblikovanje rada sudionicima će biti poslane naknadno.