Stipendije za studiranje u NR Kini

Sveučilištu u Mostaru je za sljedeću akademsku godinu 2014./2015. odobrena jedna stipendija za studiranje u NR Kini. Zainteresirani studenti preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija trebaju dostaviti motivacijsko pismo i životopis na engleskom jeziku do 19. ožujka 2014. kada će povjerenstvo odabrati jednog kandidata i poslati naš prijedlog Veleposlanstvu u Sarajevu. S predloženim kandidatom će biti obavljen razgovor u Veleposlanstvu i oni će potvrditi naš prijedlog.

Stipendijom su pokriveni svi troškovi boravka i studiranja na nekom od kineskih sveučilišta, ali ne i prijevoz do Kine i nazad. U motivacijskom pismu i prije razgovora s kineskim službenicima u Veleposlanstvu nije potrebno odabrati program i Sveučilište nego izraziti zainteresiranost za određeno područje.

Zainteresirani kandidati trebaju pregledati sljedeće stranice www.csc.edu.cn/laihua i www.campuschina.org gdje mogu dobiti više informacija o natječaju i programima za studente u Kini, s napomenom da obrate pozornost na programe ponuđene na engleskom jeziku budući da neće biti ponuđen pripremni tečaj kineskog jezika.