Filozofski fakultet suorganizator znanstveno-stručnog skupa održanog u Osijeku

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru bio je suorganizator Petog međunarodnog znanstveno-stručnog skupa „Slavonija i Baranja u Domovinskom ratu“, koji je održan na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Kup je održan pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije. Organizator skupa je Ogranak Matice hrvatske Osijek, a suorganizatori su uz Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Filozofski fakultet Osijek te Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Osječko-baranjske županije. Uz sudionike iz Hrvatske, na skupu sudjeluju i izlagači iz Austrije, Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na skupu je obrađeno niz tema; od razmjena zarobljenika, utjecaja Domovinskog rata na položaj nacionalnih manjina, demografskim kretanjima, ratnim štetama na spomenicima kulture i ekološkim aspektima preko izlaganja o djelovanju pojedinih postrojbi i skupina, pojedinim ratnim akcijama, ulozi medija, ratu u Bosni i Hercegovini do memoarskih iskaza osam hrvatskih branitelja, koji će biti objavljeni u zborniku zajedno sa znanstvenim radovima.