Počeo Tjedan psihologije na Filozofskome fakultetu

Na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru otvoren je Tjedan psihologije u organizaciji Udruge studenata psihologije „Mentalist“ i Studija psihologije uz potporu Filozofskoga fakulteta i Studenskoga zbora SUM-a.

Glasnogovornik Udruge „Mentalist“ Mateo Čovčić istaknuo kako su studenti, nošeni pozitivnim rezultatima prošlogodišnjega Tjedna psihologije, ove godine krenuli u realizaciju s puno više ideja. „Vrijeme je da mi studenti psihologije izađemo iz ureda i učionica i ponudimo naše znanje i vrijednosti svima“, rekao je Čovčić te je dodao kako je cilj ovoga tjedna zabavno-informativni te da studenti ponude ono što se može promjeniti u životu.

Tajnica Studija psihologije asistentica Vanja Topić navela je da je prezadovoljna radom studenata psihologije te je uvjerena da su to najbolji studenti kakvih se nijedno sveučilište ne bi postidjelo. „Ja znam kako u posljednje vrijeme svi pričaju kako su studenti pasivni. Ovo je čisti primjer da se studente može motivirati i da oni mogu biti aktivni“, poručila je Topić.

Predavanje pod nazivom „Očaravajuća obuzetost sa svakim zadatkom“ održale su studentice psihologije Marina Krešić i Ana Artuković.

Drugi po redu Tjedan psihologije trajat će do petka 10. svibnja na Filozofskome fakultetu, a tijekom tjedna održat će se mnoštvo praktičnih radionica i interaktivnih predavanja na zanimljivim temama koje su pripremili studenti psihologije zajedno s djelatnicima Studija u svrhu promicanja znanja i popularizacije ove mlade znanosti. Pozvani su svi studenti, ali i zainteresirani građani da se pridruže njihovim brojnim aktivnostima ovoga tjedna.