Održana svečana promocija diplomanada Filozofskoga fakulteta

Svečana dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana u Hrvatskome domu Herceg Stjepan Kosača.

Rektor Sveučilišta u Mostaru istaknuo je kako se ljestvica naših vrijednosti danas na ovome Sveučilištu, u Bosni i Hercegovini, Europskoj uniji, ali i cijelome razvijenom svijetu može temeljiti na obrazovanju, znanju, znanosti, istraživanjima i umjetnosti.

„Sutra na tržištu rada nemojte čekati da bolja budućnost dođe sama od sebe jer to se neće dogoditi. Ne, vi ste tu da je oblikujete na svojim radnim mjestima“, kazao je rektor Tomić.

Dekan Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivica Musić istaknuo je kako se unatoč negativnim iskustvima u Europskoj strategiji za razvoj visokoga obrazovanja do 2020. navodi i nužnost interdisciplinarnoga, multidisciplinarnoga i transdisciplinarnoga istraživanja te se naglašava uključenost humanističkih i društvenih znanosti.

„Europa je još uvijek svjesna sadržajne gustoće društvenih i humanističkih znanosti i shvaća kako se samo u susretu raznolikosti može začeti punoća nove civilizacije te obnovljenoga humanizma koji će preuzeti odgovornost za budućnost“, rekao je dekan Musić.

Promovirana su 204 diplomanda od čega je 118 prvostupnika i 86 magistara struke.

„Želim vam cjelovitost duha, ljubav prema znanju i kulturi, čestitost mišljenja i jednostavnost života nezagađenog svakovrsnom ideologijom“, poručio je diplomandima dekan Musić.