Održano stručno usavršavanje o suvremenim tehnologijama učenja ruskog jezika

Na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je stručno usavršavanje (Master Class) na temu „Suvremene tehnologije učenja ruskog jezika. Jezik kao strani jezik: teorija, praksa, trenutni trendovi“ koju su organizirali profesori Ruske humanitarne misije.

Dekan Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivica Musić i rukovoditelj predstavništva Ruske humanitarne misije na Balkanu Mihail Bondar popisali su memorandum o suradnji radi promicanja i razvoja mira, prijateljstva, znanosti i solidarnosti među narodima.

Cilj je suradnje potpora programima Studija ruskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu te poboljšanje uvjeta za obrazovanje i provođenje prakse studenata.

Uručena je plaketa prof. dr. sc. Rafaeli Božić za nastavno-stručni rad i osobit doprinos ugledu i promociji Fakulteta u javnosti.

Stručno usavršavanje otvoreno je predavanjem o temi „Teorijska i praktična aspektologija poučavanja ruskoga jezika u izvanjezičnome okruženju” prof. dr. Viktora Shakleina, pročelnika Odsjeka za ruski jezik i metode poučavanja Filološkoga fakulteta Sveučilišta  RUDN.