Studenti Politologije osvojili drugo mjesto u natjecanju u debatama

Studenti Politologije osvojili su drugo mjesto u natjecanju u debatama „Pričajmo o Europi. Pričajmo o nama!“ koja je održana u Sarajevu u organizaciji EU info centra. Naglasak natjecanja stavljen je na mlade ljude i studente, a teme o kojima se debatiralo bile su vezane za Europsku uniju i za Bosnu i Hercegovinu.

„Bilo mi je iznimno zadovoljstvo zajedno s kolegama Gordanom i Antoniom predstavljati Filozofski fakultet kao i našu organizaciju Hrvatski studentski politološki forum (HSPF)“, kazao je student Politologije Martin Mikulić, jedan od sudionika.

Finale su izborili pobjedom protiv Balkan Studies centra Internacionalnoga Univerziteta u Sarajevu, a tema debate bila je „Je li članstvo u EU-u vrijedno čekanja?“.
U finalu su sučelili argumente s predstavnicima Fakulteta političkih nauka Banje Luke na temu „EU kao cilj ili sredstvo?“.

„Iako je pobjeda ovoga puta pripala kolegama iz Banja Luke, smatram da su svi sudionici na neki način pobjednici jer smo međusobnim uvažavanjem kroz argumentirane i zrele rasprave još jednom pokazali zavidnu razinu kulture dijaloga kao i zavidnu razinu znanja o Europskoj uniji“, objasnio je Martin.

Na debati je nazočio i Lars Gunnar Wigemark, šef diplomacije EU-a u BiH, te su studenti imali priliku razgovarati s njim.

„Sve navedeno govori o tome koliko su mladi ljudi važni u procesu europskih integracija, stoga je moje zadovoljstvo veće što smo svima pokazali kako smo spremni preuzeti odgovornost za navedene procese i da više ne želimo biti tek pasivni promatrači, već aktivni sudionici koji će svojim znanjem i kompetencijama poboljšati ambijent u kojemu živimo“, poručio je Martin.