Na kongresu nastavnika njemačkog jezika sudjelovali profesori i studenti Filozofskoga fakulteta

Na 10. međunarodnom kongresu nastavnika njemačkoga jezika, koji je održan u Sarajevu, sudjelovali su profesori sa Studija njemačkog jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru: doc. dr. sc. Magdalena Ramljak, doc. dr. sc. Darija Glibić i doc. dr. sc. Nikolina Pandža kao i 15 studenata ovoga diplomskog studija te preko 20 alumnista Filozofskoga fakulteta SUM-a.

Kongres nastavnika njemačkoga jezika održan je na temu  „Pluricentričnost u nastavi njemačkog kao stranog jezika“. Organizirali su ga Udruženje nastavnika njemačkog jezika BiH (BHDLV) u suradnji s Prosvjetno-pedagoškim zavodom Sarajevo i Filozofskim fakultetom u Sarajevu.

Na kongresu je bilo preko 200 sudionika iz zemlje i regije (Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Austrija, Italija, Njemačka), istaknutih predavača sa sveučilišta i s katedri iz Beča, Pise te Beograda kao i predstavnici njemačkih i austrijskih institucija u BiH te brojni drugi gosti.

U dvodnevnome programu nastavnicima je bilo ponuđeno 13 radionica, predavanja i prezentacija kojima su se usavršili i informirali te su razmijenili iskustva o aktualnostima na području metodike u nastavi njemačkog jezika.