JAVNI POZIV NA RADIONICU ZA STUDENTE: RAZVOJ I UNAPREĐENJE MEDIJSKE I INFORMACIJSKE PISMENOSTI I KRITIČKOG MIŠLJENJA

1.     Student/ica si?

2.     Želiš učiniti „više od neophodnog“ tijekom studija?

3.     Želiš da saznaš nešto više o komunikaciji, medijima i informacijama u digitalnom dobu?

4.     I, najbitnije, želiš da sam/a kreiraš profesionalni medijski sadržaj? (uz našu pomoć u vidu mentorstva)

 

Ukoliko si potvrdno odgovorio/la na sva pitanja, onda te pozivamo da nam se pridružiš!

 

Četiri javna sveučilišta iz Bosne i Hercegovine u okviru programa „Dijalog za budućnost“ (koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, a koji se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira), realiziraju projekat „Medijska i informacijska pismenost u funkciji razvoja kritičkog mišljenja i zagovaranja mladih“.

 

U okviru projekta, realiziramo radionice za studente o razvoju i unapređenju medijske i informacijske pismenosti i kritičkog mišljenja. 

 

Sve što trebate uraditi  jest prijaviti se  na sljedećem linku: http://bit.ly/2M6n6EB

 

Radionice će se održati u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, i na svakoj će sudjelovati do 20 studenata. Tijekom radionica naučit ćete o važnosti medijske i informacijske pismenosti u digitalnom dobu, ali i o nužnosti kritičkog promišljanja svijeta oko nas. Također, naučit ćete i koji su alati dostupni i potrebni da biste sami kreirali medijski sadržaj, a potom uz mentorstvo predavača, definirati problem i temu o kojoj ćete pisati svoj tekst, napraviti fotografije, infografike, video ili audio zapise, tj. kombinacije navedenog. Svi radovi će, nakon mentoriranja i recenziranja, biti objavljeni na blogu. Autori/ce tri najbolja rada osvojit će vrijedne nagrade! 

Prijave su otvorene do 30.10.2019.