Održana komemoracija za prof. dr. sc. Marijanu Sivrić

Komemoracija za prof. dr. sc. Marijanu Sivrić održana je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Dekan Filozofskoga fakulteta prof. dr. sc. Ivica Musić istaknuo je kako je završen jedan sadržajan i bogat život, ali je ostavština bogata i neupitna. „Zasigurno nije rasipala vrijeme, štoviše, biografija zorno pokazuje odanost zvanju i znanju. Svojim svesrdnim radom kao profesorica i pročelnica Studija engleskoga jezika i književnosti zadužila je ovaj Fakultet i Sveučilište“, rekao je dekan Musić.

Pročelnica Studija engleskoga jezika i književnosti doc. dr. sc. Ivana Grbavac oprostila se od kolegice rekavši kako je voljela formalan pristup, pravdu, konkretnost i preciznost, a da nije voljela nekulturu i nepristojnost te da je bila pravi intelektualac.  

Student engleskoga jezika Ivan Tadić opisao ju je  kao strogu, ali pravednu, nježnu i osjećajnu profesoricu. „Izgubili ste sestru, strinu, prijateljicu i rodicu, a mi smo uz našu profesoricu, zbog njezina pristupa i njezinih postupaka, izgubili i našu drugu majku“, kazao je Tadić.

Prof. dr. sc. Marijana Sivrić rođena je 1966. godine u Sarajevu. Neko je vrijeme radila kao profesorica engleskoga jezika u srednjoj školi, zatim na Pedagoškome fakultetu u Mostaru, a posljednjih godina predavala je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Od 2010. do 2016. obnašala je dužnost pročelnice Studija engleskoga jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.