Započelo stručno usavršavanje za ravnatelje osnovnih i srednjih škola Hercegbosanske županije

U okviru programa cjeloživotnoga učenja Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru Upravljanje i vođenje odgojno-obrazovne ustanove počelo je stručno usavršavanje za ravnatelje osnovnih i srednjih škola na području Hercegbosanske županije gdje je prijavljeno 18 ravnatelja.

Prof. dr. sc. Ivica Musić, dekan Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, naglasio je kako Bolonjska deklaracija cjeloživotno obrazovanje stavlja na vrlo istaknuto mjesto, promjene su brze i dinamične, ne zaobilaze ni jednu struku ni društvenu aktivnost.

„Iz tih razloga na Fakultetu razvijamo programe cjeloživotnoga obrazovanja za različite ciljane skupine. Zahvaljujući ministru znanosti, prosvjete, kulture i športa Petru Galiću, koji je prepoznao važnost ovih programa, počeli smo s programom cjeloživotnoga obrazovanja u Hercegbosanskoj županiji“, kazao je dekan Musić.

Prof. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskoga fakulteta, rekao je kako je program prilagođen ravnateljima i onima koji to žele postati u budućnosti.

„Sastoji se od dva modula od ukupno osam kolegija iz područja upravljanja, vođenja, komuniciranja, motiviranja, upravljanja projektima osiguravanja kvalitete odgojno-obrazovne ustanove i uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije. Objedinjavanjem osnovnih kolegija iz ovih područja polaznicima se žele osigurati dodatne kompetencije kao i obogatiti već postojeće vezane za proces upravljanja odgojno-obrazovnom ustanovom“, kazao je prodekan Odak.

Nakon što je održan u Hercegbosanskoj županiji, program cjeloživotnoga učenja Upravljanje i vođenje odgojno-obrazovne ustanove održat će se i u ostalim županijama.